söndag 7 juni 2009

Debaclet på Råsunda

Det är dags nu...



Ja, var ska man börja egentligen?
Sanningen gör ju ofta ont och idag gör den ondare än på länge.

I grunden är den en postiv egenskap att försöka vara positiv, att hitta ljusglimtar och att leva på hoppet, men när man stirrar sanningen i vitögat så ser det illa ut, riktigt illa.

Sveriges landslag är i spillror, det är bara att konstatera. Vårt försvarsspel brukar då och då lyftas till himmelska höjder men den bistra sanningen är att i dagens fotboll vinner man inte matcher eller ens kvalserier på en stark defensiv längre. Det är i offensiven man vinner matcher och där är vi helt talanglösa.

Ta en stycke rullatorbunden Henke(tack för allt), krydda med en vilsen Zlatan(klassen finns), ta en solbränd och helt uddlös spelevink i "Chippen", lägg till en rakt igenom usel Daniel Andersson, en förvirrad, formsvag och tung Kim Källström och anrättningen börjar bli klar...

Vi suger hästpung offensivt och loppet är kört.
Någon måste ta ansvar, något måste gå.
Någon får lämna till en ny kraft, någon har misslyckats med föryngringen, någon har suttit för länge på bänken och tuggat tuggummi.

Den någon är Lars Lagerbäck och han måste gå, tack för dessa åren men nu är det hög tid, ge snarast ett nytt namn chansen att börja spela ihop ett lag redan under resterande VM-kval, så tar vi nya tag mot EM!

AGERA SVFF!

Inga kommentarer: