söndag 9 augusti 2009

Dagens bästa

Örgryte - IFK Göteborg 2:a
Odds: 1,57 (Betsafe) Insats: 10/10 units
Nu är det verkligen hög tid att sätta fondens första spel, eller hur?
I dagens derby är det verkligen lillebror mot storebror, ÖIS har förvisso hittat något som kan kallas för form men i grundkapacitet, i publikstöd och i kvalité, spelare för spelare så är dagens bortalag, IFK Göteborg huvudet högre.

Blåvitt har börjat vackla, samtidigt som det inte ska överdrivas, förlusten borta mot TFF var inte bra, men Vångavallen är en erkänt svår arena och dubbelmötet med Israeliska Hapoel Tel Aviv avgjordes egentligen under en olycklig kvart hemma på Gamla Ullevi, den totala insatsen var inte riktigt så katastrof som många belackare vill hävda.

Bakom 2-2 mot Häcken fanns en solklar straffsituation som domaren blundande för, en klart acceptabel första halvlek samt en grym upphämtning till 2-2 till slut, så läget är inte riktigt så illa som det påstås här och där. Dagens match är däremot extremt viktig för IFK, en vinst är ett måste för att vända trenden, för att hänga med i toppstriden och för att hålla gulddrömmen vid liv.

Dessutom tror jag att alla tre nyförvärv spelar idag, Stiller lär fortsätta (Två mål redan), Bjarnasson lär få en ny chans(som offensiv spets?) och Turunen kommer troligen ta en backplats, nej, överlag ser det helt okej ut och ett spel på Blåvitt är UTAN tvekan dagens bästa!

Inga kommentarer: