fredag 16 oktober 2009

Cykeltips, exklusivt på bloggen!

Cykelsporten är förvisso inte stor här i dessa breddgrader, men nere i Europa är det en riktigt stor sport och nu är det dags för säsongens sista storlopp, Lombardiet runt.
Som tur är sitter inte bloggen lottlös utan via en av Sveriges mest kunniga cykelexperter så bjuds vi in för att ta del av loppet och av stålarna...(förhoppningsvis)

Niklas bjuder på följande tips, ta rygg!

*Bloggen tar rygg och satsar 1 unit per spel, dvs, totalt tre units i rullning!
Spelen är lagda hus Unibet, tills oddsen 5,50, 8.00 samt 25,00.

CYKELTIPSET:
Lombardiet Runt Lördag 17 oktober

Då är det dags för den sista av årets stora klassikertävlingar Giro di Lombardia. Endagstävlingen som kallas för La classica delle foglie morte , de fallande lövens tävling kördes för första gången redan 1907.
Banan är tuff runt Comosjön med backen Madonna del Ghisallo som sträckningens höjdpunkt! Här snackar vi cykelhistoria!

Storfavoriten 5,50
Damiano Cunego till 5,50 ggr stålet Unibet. Spelbart!

2007 och 2008 segrade den ursympatiske italienaren Damiano Cunego som kör för sitt italienska stall Lampre. Han kommer få full uppbackning av laget då detta är hans absoluta favorittävling. Tror han haft detta loppet i åtanke hela säsongen och går nu för vinst.

Utmanaren 8,00
Den 27 årige belgaren Philipe Gilbert från Silence_Lotto stallet är i ruskig höstform. Tre raka segrar i Coppa Sabatini, Paris-Tours och Giro del Piemonte talar sitt tydliga språk. Belgaren har verkligen hittat fina ben. Det ska sägas att senast en icke italienare vann var år 2000. Det här är italienarnas tävling men förr eller senare bryts trenden och i år tror jag det kan vara dags. Gilbert verkar ha rakat benen noggrant i höst!!!!

Svenskhoppet 25,00
Thomas Lövqvist svarade för en fantastisk fin körning i Giro dell'Emilia där han slutade 3:a. ”Gotland” har haft en alldeles strålande säsong med Girot som höjdpunkt där han körde i La Maglia Rosa, ledartröjan för en dag. Thomas har visat sig stark på endagstävlingar där banan är hård och det kan finnas en chans Lövqvist kan visa framfötterna igen i hans sista(?) framträdande i Columbia-HighRoad tröjan. Till nästa år kör Gotland för nysatsande Team Sky. Läge att visa sitt nya stall vem som ska vara kapten på Touren?

Inga kommentarer: