söndag 11 oktober 2009

Kungen är död - Leve Kungen!

Visst är det en tomhet som insmyger sig lite idag - "dan efter"känslan är stark och viss hopplöshet finns där, men ha förtröstan!

För det första, det var inte i gårdagens match på Parken som mästerskapet bommades, detta har kommit smygande under flera år egentligen och att dagen D slutligen är här borde inte förvåna oss. Det finns lite för många spelare som enligt mig inte brinner på det sättet man kan kräva, anfallspelet ÄR inte bra och kantspelet obefintligt. Så att vi inte sett det här komma är bara självbedrägeri. Men visst, i takt med höstvindarnas ökande styrka och med mörkret som faller allt tidigare så är tanken på Sydafrika smärtsam, vi får tacka gudarna att inte mästerskapet hade avgjorts på Europeisk mark, då hade smärtan varit olidig.

Likväl känns det förbannat surt, det här med stora fotbollsmästerskap och allt vad det innebär med varma sommardagar, öl i plastglas och svenne-banan klapphattar i varje gatuhörn har ju blivit en riktigt trevlig svensk tradition.

Men nu är det slut på det och därmed också dags att genast börja bygga nytt, jag anser att man så fort som möjligt ska påbörja ett förändringsarbete och givetvis ska nuvarande landslagsledning bytas ut - förbundet FÅR inte missa denna chans till förändring.

Mitt namn är nog trots allt Jörgen Lennartsson, det verkar som han har en stor pondus, har ett något offensivare grundtänk samt att han redan "känner" många av de spelare som ett framtida svenskt landslag måste byggas kring. Dessutom är han ju efter sin tid som U21-kapten redan skolad i landslagsmiljön, däri ligger dock också min enda farhåga - bara han inte är FÖR hjärntvättad.

Nåväl, vår bortskämdhet med stora mästerskap kommer ta en tid att komma över och Boyes klassika dikt passar fint in: "Visst gör det ont när knoppar brister", men ska man bryta ner det så är det bara att acceptera att allt har sitt slut, ibland behöver inte allt vara så jävla svart och vitt som många vill göra det - allt är inte katstrof och man FÅR inte heller glömma Lars Lagerbäcks kvalfacit, han ska hedras för det och att likt många gör - hänga han högt är bara ytterligare ett bevis för medias och okunniga supportrars högmod.

Nej, tack för denna tiden Lars men nu är det slut.
Ut med det gamla och in med det nya!

Kungen är död - Leve kungen!

Inga kommentarer: