fredag 23 januari 2009

Vilken match! Inför: Derby - Nottingham


Forestmanager Billy Davies skrattar bäst som skrattar sist ikväll!?

Det finns hur många ingångsvinklar som helst att välja inför matchen ikväll då två av Englands största rivaler möts, jag talar givetvis om mötet Derby County - Nottingham Forest i FA-cupen.

Mitt hjärta tillhör givetvis Forest och jag tror man kan klara kvällens uppgift på ett riktigt bra sett, läsare av bloggen har givetvis hängt med och vet att Forest har inget annat än toppform och Derby har rakt motsatt, man är helt enkelt bedrövliga just nu. Dock är detta ett rejält hatmöte och formfaktorn ska inte överdrivas. Men, jag tror att pressen som Derby har på sig inför hemmapubliken att trycka tillbaka Forest kan kosta dem dyrt, "vi" gillar att kontra och med snabba anfallspelare som Nathan Tyson och Robert Earnshaw så kommer vi kunna strafa dem hårt. Lägg därtill att Forestfansen fyller upp sin sektion till sista plats(5000 fans reser med laget) och Derbys hårt prövade publik får en motståndare värt namnet.

Jag ska ägna dagen åt att läsa på lite mer, även om det knappt behövs, här finns ingen som helst risk för att man vilar spelare osv, utan starkast möjliga lag kommer att starta.

Det lustiga är annars att trots att lagen hatar varandra så har en hel del spelare och ledare på senare år bytt mellan klubbarna, i Derby finns nu vår f.d hjälte Kris Commons som kommer få det hett om öronen ikväll, dessutom tränas ju Derby numer av Nigel Clough, son till legendariske Brian Clough som erövrade Europa tillsammans med Forest bla.

Och i Forest finns Earnshaw med förflutet i Derby samt VÅR nya manager, Billy Davies, även han har tidigare varit en vända hos fåren.

VILKEN MATCH!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan hålla med om att Forest har en kanonform just nu.

Man ska dock komma ihåg att Derby senast höll jämna steg med United i cupen samt att man SLOG dom på hemmaplan.

Att Forest har en bättre form än Derby går inte att förneka, men ett derby är alltid ett derby.

Svårspelat till tusen och räkna med en härlig batalj!

Lutar åt att ettan spelas, håller mig dock till kvällen!

Missa inte matchen på viasat sport för er som har den kanalen =)

Mathias sa...

Givetvi svårspelat, men jag lockas av bortaoddset!
Mot United kunde Derby spela avslappnat, utan någon som helst press. Nu kommer ärkerivalen påbesök och nu förväntar sig publiken en seger...